Terugblik Kracht in de Stad

Op 21 april organiseerde Kracht in NL samen met de Gemeente Rotterdam Kracht in de Stad, de eerste in een serie van twee bijeenkomsten. We kijken terug op een inspirerende en productieve middag, met veel nieuwe verbindingen.

Kracht in NL heeft 100 Rotterdamse initiatieven die in de MAEXchange staan geanalyseerd op o.a. hun waarde voor Rotterdam (zie het persbericht). Aan de zijlijn van de velden van voetbalvereniging XerxesDZB werd op deze zonnige middag volop gematcht. Tijdens de gespreksrondes kwamen matches tot stand tussen initiatieven en professionals, tussen initiatieven en experts, maar ook tussen initiatieven onderling. Zo is er een verbinding ontstaan tussen Radar WMO, Verhalenhuis en Yes We Care. Ook Wijkpastoraat Bloemhof, Park, Hogeschool Rotterdam en de Gemeente Rotterdam gaan met elkaar aan de slag. De matchwall vulde zich gestaag met puzzelstukken van partijen die elkaar vonden in vraag en aanbod en afspraken zijn gemaakt om elkaar daarin verder te helpen.

Een 'supermatch' kwam tot stand tussen 7 gesprekspartners, die samen gaan bouwen aan een nieuw verdienmodel voor Rotterdamse sociaal ondernemers. Kracht in NL gaat zich inzetten met onder andere de gemeente Rotterdam voor een masterclass nieuwe businessmodellen, en het verzorgen van kennis rondom juridische valkuilen.

17210630666_0478e4ac79_z.jpg

17236003631_fc276d8be5_z.jpg

Voor drie Rotterdamse initiatieven werd de al vruchtbare middag helemaal succesvol afgesloten; zij vielen op basis van hun MAEXchangeprofiel in de prijzen. Drive to ConnectOvdb Tarwewijk en Thuis in West ontvingen een stimuleringsprijs ter waarde van €500,-. Gefeliciteerd!

Een sfeerimpressie met meer foto’s van de bijeenkomst vind je hier. En bekijk hieronder de video.